PENGALAMAN LASIK DI ADVANCE VISION, DAMANSARA UTAMA.

After 9 days of lasik, baru sempat nak tulis review lasik.
Jura pakai spec sejak Form 2. So dah 14 tahun bersama spec.
Dah bosan. Dan paling tak suka sebab kalau ada event kena pakai contact lens and mata akan sangat kering! Sampai tahap tak boleh buka mata.
Jura buat lasik di Advance Vision Eye Specialist Centre, Damansara Utama, Petaling Jaya. (boleh waze je)



1. Sebelum lulus untuk lasik, korang kena buat screening dulu. Call dulu untuk book appointment. And datang awal! Sebab ramai sangat orang.
📞 03 7724 1392
2. Part 1 screening : FREE OF CHARGE
Masa ni jangan pakai contact lens.
Optometrist akan check ketebalan kornea, power mata and lain lain (tak tau apa 😆)
Kalau lulus untuk lasik, optometrist akan cerita lebih detail tentang Lasik, Lasek and Trans PRK.






And akan cerita possible complication and side effects of operation.
Jura takkan cerita tentang semua ni sebab bukan bidang Jura. Kang silap info viral pulak I 😆
3. Part 2 screening : RM80 cash
(Boleh dibuat pada hari yang sama dengan part 1)
Kalau dah setel dan dah confirm nak buat operation, kena bayar deposit RM400 cash.
Power < 500 : RM2888
Power > 500 : RM5588
Harga sangat jauh murah dari tempat lain. And very good service. Klinik pun selesa.
3. Final screening
Kalau orang jauh, boleh mintak hari Khamis, operation Jumaat.
Masa ni akan disediakan 3 jenis eye drop untuk bawak masa hari operation.
Make sure korang tak pakai contact lens 1-2 weeks before operation.
Masa ni kena bayar baki payment. Boleh guna credit card or debit card.
And boleh buat ansuran bayaran jugak!
4. Operation day!
Tips : Yang perempuan jangan lupa bawa tudung sarung atau inner neck. Masa operation akan basah tudung.
Jangan pakai perfume atau make up supaya tidak mengganggu equipment masa operation (betul ke aku bantai je ni)
And jangan tertinggal shades untuk pakai after operation.
Eye drop antibiotik : 5 kali sehari untuk 5 hari
Eye drop steroid : 5 kali sehari utk 10 hari
Lubricant eye drop : 5-10 kali sehari
Jangan lupa titis eye drop tau!!



=======================
Masa operation, Jura ada rasa sikit la. Macam senak senak pedih bawang je. Tapi okay je don’t be scared 🙊
Dalam 10 minit je operation.
Lepas operation, untuk Jura macam okay je. Tapi memang silau mata. Especially bila tengok cahaya matahari dan lampu dalam bangunan.
And kadar ketahanan tu depends la pada korang.
Ada yang keluar operation theatre teraba raba macam tak nampak langsung. Risau pulak Jura tengok 😂
After 8 hours operation, mata dah 90% clear.
Alhamdulillah.
Andddd paling best bangun pagi dah tak cari spec 

😎


5. Follow up 1 day after & 1 week after.
6. Complications :
🌷Infection (no water activity for 3 weeks)
🌷Power regression (mata kembali kabur tapi ada lifetime warranty boleh operate balik, hopefully not)
7. Temporary side effect :
💎Very dry eyes for weeks (use your lubricant pls)
💎Halos (nampak seperti bulatan di sekeliling lampu so avoid driving at night)
💎Red dots (i takde nampak ni)
Recommended! 👍🏻

BOLEH SHARE UNTUK KAWAN KAWAN YANG BERMINAT.

FB : Syaheera Young Rockie
IG : @syaheerabeautyshop
Shaklee ID no : 1229335

You May Also Like

0 comments